KVINNAN BAKOM VARUMÄRKET

MÖT SIF, KVINNAN BAKOM VARUMÄRKET

Berätta för oss en sak som inte många vet om dig?

Jag brukade äga en Harley Davidson motorcykel. Jag älskade verkligen att åka den och jag saknar den fortfarande. Jag vet att jag inte är den typiska person du skulle associera med att köra motorcykel, men jag brukade älska känslan av frihet det gav mig.

 

Hur börjar en vanlig dag för dig?

Min dag börjar alltid med att ge min son Sixten en godmorgonpuss och ta honom till skolan. När jag väl har släppt av honom, då är det full fart resten av dagen. Jag brukar ta en timme hemma för att gå igenom mina mejl och se till att min inkorg är tom innan jag kör till vårt huvudkontor. Där har jag sedan möten med olika avdelningar, till exempel vårt design- eller marknadsföringsteam, för att prata om de olika sakerna vi jobbar med. Ibland har jag även möten med journalister eller kunder och då brukar jag ta mig till vår flaggskeppsbutik i centrala Köpenhamn för att träffa dem. Min dag brukar sluta runt klockan 18.00 och då åker jag hem för att laga middag till min familj. Vi bor nära stranden så efter middagen tar jag gärna en promenad dit med min son och man. Det är viktigt att ha den här tiden tillsammans som familj och det hjälper mig att varva ner från dagen.

Berätta dina Köpenhamns bästa tips?

Det finns så många underbara saker att göra i Köpenhamn, men ett absolut måste är att se till att börja dagen med att njuta av en kaffe och en croissant på det mysiga lilla franskinspirerade caféet Beau Marché. Jag skulle rekommendera att äta lunch på min favorit go-to lunch plats, som heter Café Victor. Jag kan varmt rekommendera bouillabaisse! Se till att du tar dig tid att ta en promenad över den "inre bron" till den nya hippa gatumatmarknaden när du utforskar Köpenhamn. Om du kan, försök att boka bord på Noma (det har konsekvent röstats fram som en av världens bästa restauranger). Om du känner dig aktiv kan du också hyra cyklar och cykla till La Banchina och hoppa i vattnet. Copenhagen Contemporary är också värt ett besök och är ett väldigt coolt konstmuseum där barn är välkomna.

 

Vilket är ditt favoritresmål?

Jag älskar att resa och det finns så många vackra platser att besöka, men om jag var tvungen att välja en, skulle jag säga södra Frankrike eftersom jag känner att det är mitt andra hem. Jag besöker minst två gånger om året (ibland mer) både på vintern för att åka skidor och sedan igen på sommaren för min huvudsemester. Mina favoritställen är Cannes och Saint Tropez, som är särskilt fantastiska om du kan besöka dem med båt och njuta av deras vackra kustlinjer…. om du har en båt.

 

Vilken är din favoritmat?

Jag älskar verkligen all sorts mat och den danska kulinariska scenen har så många fantastiska rätter att prova. Det är verkligen svårt att bara välja en sak, men allt med fisk eller skaldjur står högst upp på min lista.

Vilket är ditt favoritsmycke?

Som smyckesdesigner uppskattar jag alla smycken men min favorit måste vara ringar, jag fullkomligt älskar dem. Jag tycker att du verkligen kan uttrycka din individuella stil med de ringar du väljer att bära. När jag designar börjar alla mina kollektioner alltid med en ringdesign och därifrån utvecklas de till att inkludera örhängen, halsband och armband.

 

Var får du din inspiration ifrån?

Som jag nämnde älskar jag att resa och så mycket av min inspiration kommer från de platser jag besöker på mina resor och de minnen som dessa resor har i mitt sinne. När jag besöker olika destinationer inspireras jag av de nya kulturer jag upplever och människorna jag möter. Arkitektur är också en annan stor inspiration och många av mina samlingar är inspirerade av de byggnader jag har sett, speciellt när jag är på mina resor och jag får se olika länders och kulturers arkitekturstilar.

 

Vem var den första personen du berättade om ditt smyckesföretag?

Min man har alltid vetat att jag ville starta ett eget smyckesföretag. Han har varit ett konstant stöd och inspiration för mig under hela mitt varumärkes resa och jag uppskattar det verkligen.

Vilken är din favoritdoft?

Chanel Gabrielle. Jag har använt den här doften så länge jag kan minnas och jag tror inte att jag kommer att ändra den någon gång snart.

 

När visste du att du skulle göra smycken?

I många år trodde jag att jag skulle bli arkitekt, så jag visste alltid att jag ville göra något som involverade design. Men jag upptäckte att jag gillade att designa mindre saker, som jag kunde ha i mina händer, som jag kunde känna och röra, snarare än hela byggnader. Så fort jag försökte göra smycken för första gången visste jag att detta var min väg och jag har aldrig sett mig tillbaka.