Sif Jakobs

KVINNAN BAKOM BRANDET

Stark. Framgångsrik. Chic. Detta är bara några av de kännetecken som utgör essensen av Sif Jakobs - andan som fick henne att skapa sitt eponyma varumärke.

Sif Jakobs är grundaren, designern och den kreativa kraften som lanserade Sif Jakobs Jewellery, Copenhagen 2009. I över ett decennium har hennes framgångsrika smyckesföretag erbjudit kvinnor vackert, sofistikerade smycken, i design som bäst kan beskrivas med hennes egna ord: “classic elegance with a little edge.”

EN STARK KVINNA

Låt oss presentera Sif Jakobs, som har gjort ett starkt intryck med sina minimalistiska nordiska design, med skandinavisk estetik, blandat med en touch av sofistikerad glamour. Hon är utan tvekan en kraftfull kvinna som förstår vikten av en hård arbetsmoral, alltid vid rodret i modesmyckevärlden.

Ända sedan Sif startade sitt företag, har hon fått positiv press och hennes smycken har blivit ett eftertraktat skandinaviskt brand.

LET YOURSELF SHINE

Sif har en angelägen estetik och tror att vackra smycken inspirerar och bör vara tillgängliga för varje kvinna av substans, för att inspirera styrka, skönhet och självförtroende

I love jewellery that adds glamour to a woman’s look. This is why my jewellery always sparkles and stands out. I wish to create jewellery that gives a feeling of luxury and makes women all over the world shine–every day.” - Sif Jakobs

HENNES RESOR, LIVSSTIL OCH INSTINKTIVA PASSION FÖR DESIGN

Sif bubblar av kreativ energi och vänlig värme som är svår att motstå. Efter att ha rest mycket, är hon en designer som förstår marknadens puls och har en intuitiv känsla för vad kvinnor vill ha och skulle finna tilltalande. Det är inte överraskande att hennes prisbelönta smycken är eftertraktade och uppskattade av kvinnor överallt, inklusive internationella kändisar.

BAKGRUND OCH FAMILJ

Sif är född och uppvuxen på Island, utbildade sig till guldsmed i Sverige och har rest världen runt. Sif bodde i Italien några år, innan hon gjorde Köpenhamn till sitt hem i år 2000. Hon fortsätter att bo och arbeta från Köpenhamn, samtidigt som hon reser mycket för affärer och nöjes skull, med sin man Sören Dahl och sonen Sixten.

LUXURY FOR LESS

Lyx till överkomliga priser är vad Sif Jakobs Jewellery handlar om — moderna uttryck för sofistikerad design. Snygga och sofistikerade, Sif Jakobs armband, ringar, halsband och örhängen är beströdda med regnbågsfärgad magi. Hon tar fram härliga överraskningar i varma sommarfärger och svala vintertoner, ljusa vårtoner och jordnära höstnyanser varje år.

AFFORDABLE LUXURY

Looket är stilrent, moderikt och sofistikerat. Kvaliteten och finishen är excellent. Priset? Lika attraktiva som smyckena. Så, hur uppnår hon detta? Guld och platina ser fantastiska ut, men dessa ädla metaller driver upp smyckespriserna.

Alla smycken hos Sif Jakobs är gjorda av 925 sterling silver, som är kvalitetspläterad med 2-3 mikron rodium eller gult, vitt eller rosaguld. Där designen inkluderar stenar, används endast zirconia av bästa kvalitet i svart, vitt och alla regnbågens underbara färger. Voila! du har den glamorösa demi-fine lyxen för mindre.

KLASSISK STYLING

Sif designar från sitt hjärta och livserfarenheter. Hennes design är primärt inspirerad av skandinavisk minimalism, italiensk elegans, och hennes inhemska isländska landskap och klara skylandskap med dess norrsken och himla skönhet.

Linjerna är rena och avant-garde i klassisk dansk design; utseendet är diskret elegant. Inget flashigt eller högljutt för kvinnan som tycker om Sif Jakobs smycken!

DESIGNPROCESSEN

Sif Jakobs designar för och hämtar inspiration från starka kvinnor överallt, speciellt hennes mamma. Hon skapar nya design när hon är på semester och inspireras av sina upplevelser och samtal med kvinnor hon möter, när hon reser jorden runt.

De nyare tilläggen till den vackra Ferrara kollektionen fångar essensen av rörelse i tiden, inspirerad av den arkitektoniska storheten Cayan Towers i Dubai. Likaså, de imponerande och eleganta industriella linjerna i Capri kollektionen omfattar essensen av Sif Jakobs design DNA – rena geometriska former, doppad i ett hav av gnistrande zirconia.

ARBETET OCH DESIGNEN

Kvalitet är Sif Jakobs kännetecken, som du kan känna och uppleva på egen hand i Sif Jakobs Jewellery Copenhagen flagship butik. Orädd för hårt arbete, är hennes vision att vara bäst på marknaden för silversmycken och växa sitt brand, för att bli en föregångare i branschen. För detta ändamål, uppmärksammar hon alla aspekter av verksamheten, från produktion till kundservice.

Den noggranna designprocessen innebär visualisering av de senaste trenderna, utifrån vad Sif Jakobs trogna kunder vill ha. Design utvecklas från 2D-skisser till 3D-prototyper i en praktisk, involverad designprocess. De färdiga kollektionerna är definitivt gjorda med kärlek!

PRISVINNANDE DANSK DESIGN

Precis som sina fantastiska smycken, har Sif Jakobs helt klart skapat ett företag, som får huvudena att vända sig och ta notis.

Bara under det senaste decenniet, som ett vittnesbörd om dess popularitet och framgång, fortsätter Sif Jakobs Jewellery att ta emot olika internationella utmärkelser. Det senaste är German Brand Award 2020 för framgångsrik varumärkesförvaltning, för titeln "Excellent Brands" i kategorin "Luxury". Priset, som tillkännages av German Design Council och German Brand Institute, är en av de mest eftertraktade priserna i Tyskland.

Med hennes egna ord: “This award, especially in the Luxury category, is very important to me. Because I want to create jewellery that gives a feeling of luxury. In a simple and beautiful style– for every day and for all women ”.

Andra anmärkningsvärda utmärkelser som vunnits under det senaste decenniet inkluderar German Jewelry Award 2019, Inhorgenta Award 2017, "Collection of the Year Award 2018" och UK Jewellery Award 2016, för att nämna några.

DANSKT SMYCKESMÄRKE MED STARKAST TILLVÄXT

För två år i rad, 2014 och 2015, belönades Sif Jakobs Jewellery med Børsen Gasellpris för att vara det snabbast växande och mest progressiva danska smyckesföretaget.

Som skaparen av detta prisbelönta danska smyckemärke vilar Sif Jakobs inte på lagrarna, utan uppfinner sig ständigt på nytt och erbjuder nya och vackra sätt för kvinnor att glänsa som aldrig förr. De senaste AW21-kollektionerna vittnar om detta framåtblickande varumärkes visionära ledare och designer Sif Jakobs.