Tips på smyckesstyling

TOP 5 TIPS PÅ SMYCKESSTYLING

Är inte vi alla enig, at “happiness comes in a box full of jewellery”?

Att ha fina smycken är sekundärt till att veta, hur du stylar din look. Som Iris Apfel, den amerikanska modeikonen, säga, anledningen till at vi alla borde bära smycken är antingen ett eller alla av följande: för Transformation, Punch och Individuality. Det är vad väldesignade smycken kan göra för dig när du bär dem precis rätt.

VAD ÄR SMYCKESSTYLING

Smycken, och hur du stylar dem, berättar din historia varje dag och lyfter fram din personas subtila nyanser och charm. Smycken har en röst och styling gör att du kan höja eller sänka den, som en volymknapp på radion. Du har förmodlingen alla eller några av dessa i din samling: Ringar, örhängen, halsband, armband och ear cuffs.

Alla smycken du bär bör passa anledningen, outfiten och historien du vill berätta. När gjort rätt, behöver du inte säga ett ord. Dina smycken kommer att tala för dig.

STYLING AV GULD- OCH SILVERSMYCKEN

Sif Jakobs har designat snygga men prisvärda demi-fine smycken, som låter dig sätta ihop en sofistikerad-chic look utan ansträngning.Dessa tidslösa och eleganta smyckeskollektioner är designade för att hjälpa dig att göra dig redo för jobbet, eller en utekväll med lätthet.

Du kan styla dina guld- eller rodiumpläterade silversmycken från Sif Jakobs genom att mixa och matcha kollektioner.

SMYCKESSTYLING TRENDS

Pro tip: Uppgradera din look från so-so till snygg och stilig, genom att hitta den fina balansen mellan olika stilar, former, färger och texturer.

Föredrar du att spela säkert? Att lägga olika smycken från samma kollektion i lager, är ett säkert ställe att börja.

Vill du prova något annorlunda? Forsöka lagring av liknande material, från olika kollektioner.

TIPS PÅ STYLING AV RINGAR

Med den online arbetskultur som har blivit normen, är ringar och handsmycken trendiga. Idag klär man sig för arbetsmöten genom att ha fler accessoarer på fingrarna och överkroppen.

RINGSTYLING TRENDER

Essentiella styling tip #1: Ringar spelar en central roll i smyckesstyling. Lagring av ringar har varit i Vogue, och är här för att bli.

Sif Jakobs ringkollektioner sträcker sig från klassiska nordiska design, perfekta för både vardags- och arbetskläder, till sofistikerad och prydd med zirkonia, för en kväll på stan.

AW21 Belluno kollektionen kommer med tre nya stapelbara ringstilar med zirkonstenar i dämpade höstnyanser, perfekta till att lägga på olika fingrar eller tillsammans.

Föredrar du en djärv look? Ferrara Ardito ringarna presenterar ett iögonfallande och modern look. Oavsett om de bärs tillsammans eller separat, är dessa ringar fantastiska till kontorskläder och till att gå ut.

TIPS PÅ STYLING AV ÖRHÄNGEN

Örhängen kan vara bra samtalsstartare! Så välj dina örhängen noggrant, när du klär dig för arbete eller nöje. Örhängen handlar om intryck, att sätta förväntningar och rätt ton, speciellt för arbetsmöten. Ibland bestämmer också arbetskläderna vilka tillbehör du väljar.

STYLING AV ÖRHÄNGEN

Essentiella styling tip #2: Välj alltid örhängen som kompletterar formen på ditt ansikte - rund / lång / oval / fyrkantig / hjärta. Tanken är att skapa balans. Till exempel,

  • Ett runt ansikte ser bra ut i långa danglers och inte så mycket i runda dubbar eller hoops. Ta en titt på denna eleganta skönhet.
  • Ett hjärtformat ansikte har en spetsig haka och breda kindben. Du kommer att se vacker ut i droppformade örhängen.
  • Om du har ett långt, rektangulärt ansikte, prova enkla dubbar med zirkonia eller medium-ovala droppar.

TIPS PÅ STYLING AV HALSBAND

Halsband är ett bra sätt at dra uppmärksamhet ditt ansikte och urringning. Ditt halsband kommer att framhäva det bästa i dina kläder och hjälpa till att balansera proportionerna i din figur.

Essentiella styling tip #3: Vi rekommenderar att du väljar din fokuspunkt denna säsong, innan du bestämmer dig för dina smycken.

GUIDE TILL HALSBAND

Som örhängen, tänk på din kroppstyp och läng när du väljar halsband. Om du är liten och petit, välj delikata halsband av kort och medellängd.

Kvinnor av bredare kroppsbygnad ser bra ut i medellånga halsband med hängen, för att skapa en v-form, medan långa kvinnor kan bära vilken längd som helst, inklusive den längre matinéen och rep-stilen med djärva medaljonghängen.

ANVÄND DIN GARDEROB

Sif Jakobs halsbandkollektion har tuffa kedjor och delikata halsband med hängen. Varje smycke kan bäras ensamt såväl som i kombination med halsband från olika kollektioner.

Du kan välja dina favoriter och prova olika kombinationer, som arbetar upp och ner från huvudstycket. Det är svårt att gå fel när du har bra design som stödjer dig.

TIPS PÅ STYLING AV ARMBAND

Armband finns till alla anledningar, humör och stilar, och är väldigt populära av samma anledning som andra handsmycken. De ger glädje, bär på minnen och är utmärkta följeslagare fär andra smycken.

GUIDE TIL ARMBAND

Essentiella styling tip #4: Var inte rädd för att blanda och matcha dina armband.

MIX OCH MATCH

Välj armband i rätt storlek baserat på deras design. Fär att skapa en stilren look, lek med armband av olika bredder. Du kan också välja kontrasterande materialfärger som guld och silver, eller ett tennisarmband med flerfärgade stenar tillsammans med ett snyggt läderband för en djärvare look.

 

TIPS PÅ STYLING AV EAR CUFFS

Vi älskar ear cuffs! De är stylistens svar på att skapa en trendig, multipierced look utan en miljon punkteringar i öronen.

ENKLA EAR CUFFS

Essentiella styling tip #5: At bära enkla ear cuffs med dina minimalistiska dubbar eller medium danglers kan lyfta din look från kontorskläder till night-out på nolltid.

TYPER AV EAR CUFFS

Ear-cuffs i enkla design kramar om helixen på öronet. De kan vara 1-2mm tjocka, i vanligt guld eller silver, eller med zirkonia för en subtil gnista. Mer förlängda ear-cuffs, kallade ear-crawlers, kan sträcka sig från din lobpiercing med en klämma halvvägs upp på din helix, för att hålla den på plats.

I Sif Jakobs ear-cuff kollektion hittar du de bästa valen till vardagskläder, designade på ett sätt som låter dig mixa och matcha med dubbar, hoops och eleganta danglers för att skapa din unika stil.

Håll ögonen öppna för fler tips på smyckesstyling och val från Sif Jakobs Jewellery.