Sif Jakobs

Let yourself Shine

Sif Jakobs är den kreativa själen bakom Sif Jakobs smycken.

Sif Jakobs är inspirerad av de människor hon är

omger sig med och av städer hon besöker på sina inspirerande resor, där hon ofta tar med sig sin familj.

Sif Jakobs, som växte upp på Island och nu bor i Köpenhamn, har alltid känt att hennes kreativitet bubblar. Hon är utbildad juvelerare och 2009 etablerade hon sitt eget smyckenmärke Sif Jakobs Jewellery, som hon idag driver tillsammans med sin man.

Hennes snygga estetik påverkar smycken som hon producerar, som alltid har ett lyxigt och elegant utseende. Det är ofta arkitektur och landskap som ger liv och inspiration till de nya kollektionerna, som lanseras två gånger om året.

Italien, där Sif Jakobs har bott, har en mycket speciell plats i sitt hjärta och i sina samlingar som är uppkallade efter italienska städer.

Sif Jakobs passion och instinktiva kvalitetskänsla uttrycks i hennes glamorösa design som ger vardagen en touch av lyx. Samtidigt speglar smycken tidens trend och trenden och det är precis det som gör Sif Jakobs smycken vald av ledande stylister och kändisar runt om i världen.

Sif Jakobs;

”Jag känner mig mycket privilegierad när jag kan kombinera min passion med mitt arbete och få göra det jag älskar mest, att designa smycken. Jag blir glad när jag ser kvinnor runt om i världen gå med mina smycken och få ännu mer lust att skapa och utveckla nya smyckedesigner.

     

Sif Jakobs

Sif växte upp i en familj på fyra barn på Island och lärde sig tidigt i livet att hårt arbete lönar sig. Detta framgår av hennes arbete fram till i dag. Nu i sitt tionde handelsår arbetar Sif outtröttligt för att hålla sina mönster i framkant på silversmycken. Hon gör det med en passion, obeveklig energi och ambition att växa företaget och varumärket på både etablerade och nya marknader runt om i världen.

Idag driver hon sitt smyckeföretag tillsammans med sin man Søren Dahl, som är VD, medan hon tar hand om skapandet. Men hon är också "bläckfisken" i företaget, för det är hon som styr den riktning företaget tar, därför är hon ofta eftertraktad för att ge sina åsikter om saker, från kundservice till marknadsföring, design, försäljning och naturligtvis kunder från över hela världen vill alla ha en bit av den framgångsrika smyckedesignern.

”Det är fortfarande roligt och jag skulle inte vilja göra något annat, men det finns många saker som behöver samordnas, särskilt med vår tre år gamla son, som också kräver lite uppmärksamhet. Men jag kunde inte vara utan honom. Även om jag älskar smycken och mitt företag och dagligen gör att smycken är den bästa presenten man kan ge, måste jag erkänna att min son trots allt är den största gåvan jag har fått i mitt liv, tillägger hon med ett leende.

Sif Jakobs Jewellery blev känt som det Köpenhamnsbaserade smyckenmärket med ett glittrande svartvitt universum. Ett smyckenmärke med ett starkt minimalistiskt utseende, där inga andra färger än svartvitt var välkomna.
Men i år har en ny sida av Sif Jakobs dykt upp och med stor framgång. År 2018 lanserade hon en helt ny kollektion som hon kallade "Rainbow" eftersom den återspeglar de vackra färgerna på en regnbåge. Den består av förenklade mönster med flerfärgad zirkoniumoxid i flera versioner, vilket leder sinnet till magiska regnbågar.

"Det blev en överraskning för våra kunder när vi presenterade vår nya kollektion 2018, den var full av färger. Jag var lite nervös för att det var ett nytt utseende från oss, men samtidigt trodde jag att marknaden var redo för något nytt från oss, som uppenbarligen var i linje med vårt DNA och jag kände snabbt att färgerna mottogs väl. "

Regnbågens färger har varit en av de mest framgångsrika kollektionerna av märket hittills och designern säger att hon själv har varit helt kär i färgerna. För ett år sedan hade Sif Jakobs uteslutande vita och svarta smycken, men idag går hon inte ut genom dörren utan att lägga till lite magiskt regnbågsdamm i sin outfit i form av ett par örhängen, en ring eller ett armband med fler- färgade stenar.

 

 

Sif Jakobs kontor
ÅRETS VINNARE
Som svar på den växande konsumenternas efterfrågan på personliga smycken ökade Sif Jakobs Jewellery sitt erbjudande inom denna sektor av marknaden med lanseringen av Zodiaco, en samling inspirerad av astrologiska tecken och berättelser skrivna i himlen. Serien består av känsliga hängen i silver och guldplatta, med de 12 ikoniska konstellationerna markerade med cubic zirconia stenar i olika storlekar.

Sif Jakobs, designer och grundare av det namnet varumärket, delar ”Att ta med skräddarsydda och personliga mönster i smyckenportföljen är en naturlig förlängning av våra kollektioner. Jag har alltid siktat på att designa smycken som uttrycker vem du är, och den nya personliga stjärnteckenkollektionen gör just det. Jag tror att dessa tecken tilltalar nästan alla individer. ”

SNABBST VÄXANDE DANSKA SMYCKEMÄRKEN
Sif Jakobs Jewellery har tilldelats det berömda Børsen Gazelle-priset som det mest progressiva och snabbast växande danska smyckenmärket 2014 och 2015. Børsen Gazelle delas ut till de snabbast växande företagen i Danmark som åtminstone har fördubblat sina intäkter på fyra år period. Termen härrör från den årliga Gazelle-studien som har utarbetats av den välkända ekonomin
tidningen Børsen sedan 1995.

VARMT 100 MÄRKESMÄSTARE PRIS
Sif Jakobs Jewellery tilldelades 'HOT 100 Brand Champions' vid IJL i London 2016 -
Storbritanniens ledande handelsevenemang för den internationella smyckesindustrin.

FASHION SMYCKEN MÄRKET AV ÅRET
Sif Jakobs Jewellery vann priset ”Årets modesmycken 2017” på Inhorgenta Tyskland.