MATERIAL OCH SMYCKESVÅRD

925 STERLINGSILVER

925 sterling silver, en legering av 92,5 % silver och 7,5 % alternativa metaller för förstärkning, är den renaste formen av silver som används för smyckestillverkning. Silver smycken från Sif Jakobs Jewellery är tillverkade av sterlingsilver och belagda med rhodium för en polerad finish.

PRODUKTVÅRD

Det är viktigt att du bär och vårdar dina Sif Jakobs Jewellery smycken med rhodiumbeläggning på rätt sätt för att säkerställa en långvarig glans. Följ våra allmänna vårdråd för materialet för att behålla dina silversmycken vackra och glänsande. När rhodiumbeläggningen har slitits bort kan den ompläteras.

18 KARAT GULD

Sif Jakobs Jewellery skapar vackra halvädla smycken i 925 sterlingsilver förgylld med 18 karat roséguld eller guld. Sif Jakobs förgyllda smycken är mycket hållbara tack vare en högkvalitativ 3-mikron guldplätering för ringar och en 2-mikron guldplätering för örhängen, halsband, armband och armringar.

PRODUKTVÅRD


Med rätt vård förblir förgyllda smycken vackra under lång tid och kan om så behövs förgylles på nytt. Var extra försiktig när du hanterar föremål som kan repa dina förgyllda smycken, och följ de allmänna vårdråden för att behålla ditt favoritsmycke skinande under lång tid.

ZIRCONIA

Gläns med cubic zirconia-sten utan att behöva investera en förmögenhet. Sif Jakobs Jewellery använder endast AAA-kvalitets zirkonia av högsta kvalitet. Stenarna är vanligtvis prinsessformade för att optimera ljusets reflektion. Dessa mycket brytningsförmågiga, optiskt klara enkristaller är hållbara och behåller sin färg och glans - till en bråkdel av priset för äkta diamanter. Sif Jakobs Jewellery använder också behandlade och färgade zirkoner, vilket ger smyckena en lekfull touch.

PRODUKTVÅRD


Kemisk kontakt kan lämna rester på stenarna och få dem att se matta ut. Rengör dina zirkonia-sten med några veckors mellanrum med en mjuk borste och varmt vatten med en pH-neutral tvål. Skölj med varmt vatten och klappa torrt med en ren trasa för att återställa stenens naturliga glans och klarhet.

FERSKVATTENPÄRLOR

Färska vattenpärlor är vackra halvädelstenar som organiskt skapas av färskvattensmusslor eller skal. Sif Jakobs Jewellery använder naturligt färgade färskvattenpärlor i sina kollektioner, som kombineras med cubic zirkonia för att skapa en fantastisk effekt.

PRODUKTVÅRD


Eftersom färskvattenpärlor är känsliga för repor bör du förvara dina pärlsmycken separat i mjuka smyckespåsar. Det bästa sättet att rengöra dina pärlsmycken är att försiktigt torka av dem med en smyckesputsduk efter varje användning. Det bevarar deras glans och förhindrar att smuts samlas upp.

ALLMÄNNA VÅRDRÅD

Mantrat för daglig smyckesvård är: "Låt dina smycken vara det sista du tar på dig och det första du tar av dig". Nedan finns några tips för smyckesvård som kan hjälpa dig att skydda dina värdefulla ägodelar.

  • Demi-fina förgyllda smycken kan skadas av kemikalier i hårspray, parfym, handdesinfektionsmedel och lotion. Se alltid till att applicera dessa produkter först och låt dem torka innan du tar på dig dina smycken, eftersom alkohol, fukt och kemikalier i dessa produkter kan orsaka färgförlust.
  • Och kom ihåg att ta av dig dina smycken innan du utför trädgårdsarbete, kraftig träning och alla vattenrelaterade aktiviteter som bad och vattensport, eftersom de flesta metaller och naturpärlor reagerar med klor, fukt och svett.
  • Torka av dina smycken med en mjuk trasa på slutet av dagen. Regelbunden rengöring med en putsduk förhindrar uppbyggnad av smuts, tar lätt bort missfärgningar och förebygger omarbetning så att dina smycken behåller sin ursprungliga glans och glans längre.
  • För att ta bort smuts från smycken med rhodium- eller guldplätering, blötlägg dem i ljummet rent vatten med en liten mängd pH-neutral tvål. Skölj noggrant för att ta bort eventuella mineralrester och torka genast av med en mjuk trasa.
  • För att undvika repor är det också viktigt att förvara smyckena separat och säkert, helst i originalförpackningen eller i en smyckesask med separata fack när de inte används. Smyckesmappar gör det också lättare att hitta dina favoritstycken.

VANLIGA FRÅGOR

KAN JAG BADA MED MINA SMYCKEN?

Nej, vi rekommenderar att du tar av dig smyckena innan du badar, duschar, går i bastu eller solarium. Ånga, fukt, dofter och kemikalier i tvål och schampo kan göra materialen matta och missfärgade.

KAN JAG BÄRA MINA SMYCKEN UNDER TRÄNING?

Vi rekommenderar att du tar av dig smyckena innan du tränar. Svett och alkohol i deodoranter och desinfektionsmedel kan reagera med metaller, pärlor eller stenar och orsaka färgförlust och matt yta. Klor och salt kan också skada metaller, så du bör inte bära dina smycken medan du simmar. Det finns också en risk att skada smycket om det bärs under fysisk aktivitet.

HUR OFTA SKA JAG RENGÖRA MINA SMYCKEN?

Du bör rengöra dina smycken som du använder varje dag, ungefär en gång i veckan, och andra smycken i din smyckeskrin ungefär en gång i månaden.

HUR KAN JAG LAGA LÅSET PÅ MINA ÖRHÄNGEN?

Örhängen kan vara svåra att stänga om låset böjs under användning. Detta kan enkelt åtgärdas genom att försiktigt trycka på låset, antingen uppåt eller nedåt, så att det klickar på plats igen.