Material

Sterlingsilver


Silverkollektionen har framställts i 925 sterlingsilver som är den internationella kvalitetsbeteckningen för silverprodukter av högsta kvalitet. Alla smycken är helt nickelfria och följer alla internationella kvalitetsstandarder. Kvaliteten har valts ut noga av Sif Jakobs för att garantera bästa möjliga resultat i smyckekollektionerna.

Förgyllt silver och roséförgyllt silver

Våra förgyllda och roséförgyllda smycken är alla framställda i 925 sterlingsilver och förgyllda med guld, i syfte att uppnå önskad guldfärg.

Guldet har applicerats i en särskild elektroprocess som ger smyckena ett slätare och glansigare utseende på grund av den elektriska ström som används vid deponeringen av metallpartiklarna på ytan.

Vi använder uteslutande 18 karats förgyllningar. Våra förgyllningar är 3 micron på alla ringar och 2 micron på örhängen, halsband, armband, armringar med mera. Mircon hänvisar till förgyllningens tjocklek på smyckena.

Ringar har ett tjockare lager eftersom de slits och repas oftare än exempelvis örhängen.

Svart rhodinering

Svart rhodinering är, precis som en förgyllning, ett tunt lager rhodium som läggs direkt på smycket och därmed ger det en vacker svart finish.

Zirkoner

Sif Jakobs stora kärlek är zirkoner, och alla kollektioner avspeglar detta i sitt eleganta uttryck som ger alla möjlighet att ”Let yourself shine”.
Zirkoner är en syntetiskt framställd smyckesten som kan färgas i olika färger och som är mycket slitstark. Stenarna slipas vanligtvis i en princess cut, som får dem att gnistra vackert. Zirkonerna i Sif Jakobs smycken håller allra högsta kvalitet och är noga utvalda.

Läder

Läderkollektionen består av handsytt italienskt kalvläder som genomgår en längre behandlingsprocess för att garantera bästa möjliga kvalitet. Lädret behandlas genom att flera lager läder läggs ovanpå vartannat upprepade gånger tills önskat resultat uppnås. På så sätt garanterar vi att alla våra läderarmband avspeglar den kvalitetsnivå som Sif Jakobs är känd för.

Färskvattenpärlor

Vår Bobbio Due-kollektion har formgetts med en kombination av zirkoner och en färskvattenpärla. Färskvattenpärlor kommer från färskvattenmusslor och har färgats från naturens sida. Pärlor bör behandlas varsamt och vi rekommenderar att du först tar på smycken med pärlor efter att hårspray och parfymer har avdunstat.