Kvinnan bakom varumärket

Kvinnan bakom det populära varumärket är Sif Jakobs. Hennes resor, livsstil och inneboende passion för design har skapat ett mycket personligt smyckesmärke. Ett smyckesmärke som sätter pris på att designa smycken till överkomliga priser.

Sif är född på Island, utbildad guldsmed i Sverige och har bott i Köpenhamn sedan år 2000. Italien har varit hennes andra hem i flera år, och hennes kärlek till italiensk elegans är en konstant källa till inspiration. Det märks även i namnen på hennes kollektioner, som främst är uppkallade efter italienska städer. Även hemlandet Island fungerar som inspiration för hennes design. Island är ett land med en fantastisk natur.

"Mina design speglar mina minnen från min barndom i Islands natur, där jag omgavs av imponerande klippformationer, mystiska källor och vulkaniska strukturer."

"Jag älskar att designa smycken som får kvinnor att lysa. Faktum är att "Låt dig själv lysa" är ett av mina favoritmantran. Det säger exakt vad mina smycken gör! Designen är exklusiv, originell och har en rå elegans. De framhäver och förstärker en kvinnas naturliga skönhet genom att lägga till en viktig och iögonfallande gnista."

Glamoröst design

Sif Jakobs Jewellery är känt för iögonfallande och eleganta smyckeskreationer, ofta med en sval nordisk prägel. Designen ser glamouröst ut och är ändå överkomlig. Smyckena är tillverkade i 925 sterlingsilver, delvis belagda med 18K guld.

Handapplicerade, kubiska zirkoniastenar av hög kvalitet ger smyckena en glamorös look. Sedan grundandet 2009 har varumärket vuxit snabbt och får regelbunden uppmärksamhet i populära mode- och livsstilmedier. Internationella stjärnor som Miley Cyrus, Katy Perry, Nicole Scherzinger, Shontelle och Pamela Anderson har redan setts bära smycken från Sif Jakobs Jewellery.

Även kända influencers bär varumärkets smycken och stärker dess närvaro på sociala medier.

Prisbelönt varumärke

VARUMÄRKE ATT HÅLLA KOLL PÅ

Sif Jakobs Jewellery vann priset "Brand to Watch" vid de prestigefyllda UK Jewellery Awards 2016. I denna mycket konkurrenskraftiga kategori letade domarna efter ett varumärke som hade visat kontinuerlig tillväxt sedan lanseringen och specifikt under de senaste 12 månaderna. Med detta i åtanke tilldelades Sif Jakobs Jewellery "a great example of growth" av domarna.

DANSKT SMYCKESMÄRKE MED DEN STARKASTE TILLVÄXTEN

Två år i rad har Sif Jakobs Jewellery fått utmärkelsen "Gazelle" av den danska affärstidningen Børsen. Gazellepriset delas ut i Danmark till de företag som snabbast har dubblat sin intäkt under en fyraårsperiod.

ÅRETS MODESMYCKESMÄRKE

Sif Jakobs Jewellery vann kategorin "Fashion Jewellery Brand of the Year" vid Inhorgenta Award 2017.

HOT 100 BRAND CHAMPIONS AWARD

Sif Jakobs Jewellery tilldelades "HOT 100 Brand Champions Award" vid IJL 2016 i London. "HOT 100 Brand Champions Award" ges till smyckesföretag som har gjort enastående intryck i branschen under det senaste året.